Qui soc

El meu nom és Palma López Clavijo.
Vaig néixer a Barcelona l’any 1974 i des de ben petita he tingut molt d’interés per conéixer-me, per les persones  i per les forces de la natura. Em passava hores observant-me a mi mateixa i el que succeïa meu voltant. Intentant entendre, buscant…

Interessada per l’educació i la salut de les persones, vaig iniciar els estudis de Pedagogia i em vaig diplomar en Infermeria.

Als 23 anys em trasllado a viure a l’Empordà.
Sempre buscant decideixo estudiar Naturopatia. Em fascinava la possibilitat de millorar la salut amb recursos naturals, i després homeopatia, on gràcies al meu mestre vaig descobrir l’Eneagrama. Va ser ell qui em va dirigir a l’Espai de Gestalt de Barcelona, i allà vaig començar el meu camí personal i professional dins la Teràpia Gestalt. Se’m va obrir tot un mon d’oportunitats, de connexió amb la vida, amb mi i amb els altres, tot allò que tant havia estat buscant.

Com sempre, una cosa porta a l’altra, i vaig anar fent camí, explorant, coneixent els altres, descobrint-me, treballant… Fins al punt de fondre la meva vida personal amb la professional i sentir que “estic” fent el meu camí.

Actualment segueixo vivint a l’Empordà, estic casada, soc mare d’un fill i soc terapeuta.

La meva manera d’entendre la teràpia és la meva manera d’entendre la vida. Un temps i un espai de trobada i de creixement, de ser, de compartir, que podria resumir amb les paraules de Jodorowski: “El sentido de la vida es vivirla” i de Tom Heckel: “Terapia es, en esencia, una interacción compasiva entre seres humanos” 

I així camino, feliç i agraïda a tots el mestres i companys de camí, feliç i agraïda de poder acompanyar altres persones durant una part del seu propi camí.

Creixent cada dia,

Palma López Clavijo

Agraïments:

Als meus mestres i terapeutes Jesús Porras, Antoni Aguilar, Enrique Villatoro, Mari Arenas, Jaume Cardona, Jesús Elecalde, Antonio Pacheco, Claudio Naranjo i tants altres per la seva feina, generositat i per tots els moments en què han estat al meu costat.
Als meus companys de camí i amics, dels que tant he aprés i que han estat sempre allà
Als meus pacients que m’han permés gaudir i créixer com a terapeuta
Al meu company i a la meva família per haver-me donat suport en tot moment